nuff-nuff

Monday, 25 July 2011

MenjeLang Ramadhan







entry nie aku pilih sebab kita pon da nak puase kan....
lagi 6 hari je syaaban akan melabuhkan tirai and ramadhan pon menjelang..


kamu2 kat luar sana da ganti puasa????
kalu belum cepat2x la ganti kay.....
xelok taw ganti puase dah nak akhir2x nie.....
nanti kurang berkat bak kate ustazah bahyah dalam manisnya kurma ini...edisi maharajalawak...
hihihi.....




bile sebot ramadhan...teringat waktu puase,sahur,n berbuka mase kat kolej dulu.....
semuanya sendiri..ye lar da jauh dari parents...
law x sahur ade yang kejutkan,,nie kene bangun sendiri n makan laa ape yang ade atas meja...
kadang x sahur pun ade gak..tapi still leh tahan sampai ke petang...
ad gak kes bile sahur,x sampai tengahari da lapar.....
ade rumet aku macam tuh....die x biasa sahur..law sahur t dye lapar...
sepanjang puase laa dia x akan bangun sahur....


cerita bab berbuka laa best sket......
 memang setiap tahun pihak kolej akan buat bazaar ramadhan dalam kolej.....






gambar hiasan








so,banyak laa jenis makanan sikit..macam2x ade....aku yang x pernah makan laksam da jadik pandai makan 
bile dok sini...selalu law g bazaar..memang rambang mate..rambang perut laa sekali....
sume nampak sedap....nampak jer sedap...hahaha,...menu pilihan selalu suke beli kuih cara...
paling suke cara berlauk...makcik tuh buat perrgghh..sedap..lagik2x abang yang jual pon muka boleh tahan..
hahaha..kira pelaris lah tuh....kuih2 gerai dyer memang akan habis punyer laa..
ade hari tuh aku datang lam kol 6 suku..kuih pon ala2 kadar jer tinggal..terus aku dapat mrah...RM1 dapat 6 asenyer...
memang senyu samapi ke tinge laa..rezeki2x...


lagik satu kat sini dak2x lelaki kolej aku ade taktiknyer....
aku on nek pelik makin nak buke makin ramai dak laki dok tunggu kat tepi2x jalan...
rupenye dorang tunggu makanan n air free..hampeh tol korang...


hahah..aku pon ado gak try..memang!memang aku dapat..air je laa free...=)






ni lah antara event yang aku rindu bila menjelang bolan puase... 




so,bile ramadhan menjelma....jangan lupe gak solat tarawih kay...












banyak kan amal n kurangkan dosa..peace yow...
assalamualaikum........

6 comments:

Anonymous said...

puase2x....
kita dah ganti dah....
hihhikk

izzul norman said...

selamat berpuasa jugak yee. rindu nak buka puasa reramai kat matriks :(

bella lim said...

alaaaa rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa puasa kat matrics. :'( awak jahatlaa ingatkan balik. hahaha. paling sadis bab sahur la. sendiri mau ingat beb, makan roti pun kira mewah dah tu. ahhaa

ririn aieza said...

izzul norman...=teringat kita buke pos reramai kat osc....meriah2x..izzul banyak sponsor..hahaa...

ririn aieza said...

bella lim=aah sahur ala kadar jek..bukan awak suke turun cafe ker carik juadah sahur....ingat x lagik peristiwa bau maggi d tengah hari....hahahaa.jemaah ramai2x yer sambil kunci pintu A147..ahaaa,....hahhaaa..

bella lim said...

HAHAHHA syyyhhh syhhh!! jangan bagitau orang. HAHHAHA. A147 macam port org tak puasa je kan. hahahaa